WordPress 4.6 is uit

Deze week is WordPress 4.6 “Pepper” vrijgegeven. Net als vorige versies is 4.6 vernoemd naar een beroemde Jazz muzikant. Dit keer is dat: Jazz bariton saxofonist Park Frederick “Pepper” Adams III. Een hele mond vol. Maar wat doet het?

Wordpress 4.6

Wat is er nieuw?

Gestroomlijnde updates

Raak je plek niet kwijt: blijf op dezelfde pagina terwijl je je plugins bijwerkt, installeert en verwijdert.

Standaard lettertypen

Het WordPress dashboard maakt nu gebruik van de lettertypen die je al op je apparaat hebt, waardoor het sneller laadt en je je meer thuisvoelt op welk apparaat je ook maar gebruikt.

Onder de motorkap

Robuuste HTTP ondersteuning

De HTTP API maakt nu gebruik van de Requests-bibliotheek, waarmee de standaard HTTP-ondersteuning verbetert en niet-hoofdlettergevoelige headers worden toegevoegd, evenals parallelle HTTP-requests en support voor internationale domeinnamen.

Resource Hints

Resource hints helpen browsers te kiezen welke bronnen ze binnenhalen en voorbehandelen. WordPress 4.6 voegt ze automatisch toe voor je stijlen en scripts om je site nog sneller te maken.

Meta Registration API

De Meta Registration API is uitgebreid met support voor types, beschrijvingen en REST API zichtbaarheid.

On Demand vertalingen

WordPress zal de nieuwste taalpakketten voor je plugins en thema’s installeren en gebruiken zodra ze beschikbaar zijn in WordPress.org’s community van vertalers.

Updates voor JavaScript-bibliotheken

Masonry 3.3.2, imagesLoaded 3.2.0, MediaElement.js 2.22.0, TinyMCE 4.4.1 en Backbone.js 1.3.3 zijn mee inbegrepen.

WP_Term_Query en WP_Post_Type

Een nieuwe WP_Term_Query-klasse voegt flexibiliteit toe aan de term-informatie van de query, terwijl een nieuw WP_Post_Type-object de interactie met post types voorspelbaarder maakt.

NerdieBird
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: