Wat is eigenlijk een weblog

Een weblog is een “logboek” op het internet (Een LOG op het world wide WEB. Je kan er van alles in vinden / lezen over een persoon, een groep, een instelling of welke vorm van mensen dan ook. Veel “weblogs” zijn van prive personen en vertellen hun dagelijkse beslommeringen, irritaties, leuke dingen en / of juist niet leuke dingen. Wat je erin zet en wat je er mee doet is helemaal je eigen ding.

Veel mensen hebben een weblog via de standaard configuratie / pagina’s van web-log.nl (of een van de vele andere die het aanbieden) maar ik merk dat de laatste tijd steeds meer de “drang” komt naar een eigen weblog pagina op een eigen domein. Iets wat “echt” van jezelf is.

WordPress is een weblog-programma (of eigenlijk een verzameling van PHP scripts) die het mogelijk maakt voor mensen om hun eigen weblog te maken. WordPress is zo gebruikers vriendelijk en dynamisch dat je een compleet eigen layout (vormgeving) kan maken. Hoe meer je er mee speelt hoe leuker het word. Je hebt echt geen bergen kennis van PHP of HTML of CSS nodig om een eigen weblog te kunnen beheren in WordPress. Elke “gek” kan het. En hoe meer je er mee probeert hoe verder je komt en je jezelf verrijkt met informatie en kennis over jouw weblog.

NerdieBird