Vacature website in WordPress

Een website waar je actuele vacatures op kunt tonen is leuk om te hebben en je kunt er goed geld mee verdienen. Het is niet moeilijk om zelf een vacature website te maken.

Vooropgesteld zul je eerst WordPress moeten installeren op de hosting ruimte die je voor je website hebt. WordPress is gratis en gewoon te downloaden. Wil je weten hoe je WordPress installeert klik dan hier voor het artikel: Hoe installeer je WordPress? Een stap voor stap instructie. Heb je nog geen ruimte bij een hosting bedrijf voor je website? Klik dan op deze link om een webhostingpakket af te nemen.

Het volgende dat je nodig hebt om binnen 2 minuten een werkende vacaturesite op het internet te zetten met alle functies die daar bij horen is dat je een WordPress vacature theme download zoals bijvoorbeeld het theme Jobpress Pro. Die upload je naar je WordPress installatie en daarna activeer je het theme en vernieuw je de voorpagina van je website, en voila, in no-time staat daar een volledig werkende vacature site, waar jij zelf vacatures aan toe kan voegen, waar andere tegen betaling of gratis als je dat wilt vacatures aan toe kunnen voegen. Bezoekers van je site kunnen hun CV uploaden en je kan ze automatisch een email sturen als er een vacature is binnengekomen die aan hun voorwaarden voldoet. En hetzelfde geld voor werkgevers. Wanneer een CV of mogelijke sollicitant aan hun omschrijving voldoet kunnen ze daarvan op de hoogte gebracht worden.

Waar haal je nu de vacatures vandaan om op je site te plaatsen? Behalve de vacatures die werkgevers jou direct aanleveren via je nieuwe website kun je jezelf ook inschrijven voor een affiliate marketingbedrijf. Daar zijn er meerdere van en deze bedrijven hebben onder andere programma’s van andere vacature sites zoals bijvoorbeeld de nationalevacaturebank.nl die lijsten met vacatures beschikbaar stellen die dagelijks worden bijgewerkt en die jij kosteloos op je site mag zetten. Sterker nog, als jij via jouw website nieuwe werkgevers voor deze andere vacaturewebsites aanlevert verdien je daar nog een commissie op ook! Goeie affiliate bedrijven om je bij in te schrijven zijn onder andere: TradeTracker en M4N, klik de links om naar hun websites te gaan en je daar in te schrijven.

Kortom het is niet moeilijk om met WordPress zelf een vacature website te maken. Binnen minuten staat je vacature website online en binnen een dag heb je er duizenden actuele vacatures op staan. Succes!

NerdieBird