Overwegingen Om Te Weten Over Vpn Gebruiken

Vpn verbinding maken? Hoe te doen

Er zijn doorlopend veel meer lieden die VPN willen gaan gebruiken. Gezien de voordelen dat VPN met zich mee brengt is dat bovendien niet zo vreemd. Wel word er nog steeds de vraag gesteld waarom iemand dit zou mogen gebruiken. In dit verhaal laat ik de voordelen van VPN zien, dus lees snel verder!

vpn opzetten windows 10

1Veiligheid als je op internet gaat

Je bent aan het shoppen, stopt ergens voor koffie of je hebt net het hotel geboekt. Je weet dat de Wi-Fi hier kosteloos is. Als je dat doorhebt stuur je je vriendin een berichtje, controleer je je mail en ook direct je social media. Je herkent dit ongetwijfeld wel bij jezelf. Echter dit kan nogal veelvuldig risico met zich meebrengen: Het browsen is niet echt versleuteld, niet versleutelde radiogolven kunnen door ieder worden opgepikt. Virussen van een ander kunnen eenvoudig bij jou binnenkomen. De oplichter of hacker kan tevens een verbinding toepassen om onder andere bij jou binnen te komen.

2 Je kunt de locatie gebonden beperkingen ontlopen

Precies waar ben je vandaag? Wil je de aflevering kijken van een serie die enkel in Amerika uitgezonden wordt? Misschien heb je een belangrijke documentaire die je heel graag wilt kijken? Hoe dan ook, locatie gebonden beperkingen verhinderen je om dit te gaan doen. Er zijn heus manieren om de dienst te laten denken dat jij je ergens anders bevindt, maar meestal is de internet verbinding dan erg langzaam. In plaats daarvan kun je een VPN gebruiken en een “lokale” server opgeven. Omdat een VPN heel veel diverse servers heeft, kun jij je overal verbinden. Die verbindingen ontvang je overal ter wereld, iemand uit Duitsland kan bijv. verbinding maken met een server in Turkije. Vpn verbinding opzetten? Bij welke specialist

3 Krijg toegang tot hoeveel je nodig hebt

Wat kan ik er nog meer mee? Om er alvoor te zorgen dat je overal bij terecht kunt! De overheid kan er toch voor zorgen dat je een paar websites niet echt kan zien. Het kan ook zijn dat je voor bijvoorbeeld je werk in een buurt komt waar niet alles aanwezig is. Onder andere China en Saudi Arabiƫ bezitten heel veel censuur. Een VPN kan worden gekozen om toegang te krijgen tot de producten en bedrijven die je nodig hebt buiten beschouwing gelaten van dat je daarmee risico loopt om betrapt te worden. Aldaar de details versleuteld zijn is elke activiteit die je online doet, beveiligd.

U zoekt een Vpn Verbinding Wat Is Dat

Het Open VPN-protocol wordt door de meeste service providers ondersteund. Het protocol is beschikbaar voor varied platformen. Hieronder vallen Windows, Mac (OSx), Android, i OS, Linux en DD-WRT routers. Open VPN wordt over het algemeen als veiligste keuze gezien. IPSec/L 2TP: in dit gecombineerde protocol zorgt IPsec voor de versleuteling (encryptie) en L 2TP voor de verbinding (tunnel). Dit protocol is een goede keuze als Open VPN niet beschikbaar is. PPTP: PPTP (Indicate Point Tunneling Protocol) is n van de oudste protocollen. Het protocol kent een aantal veiligheidslekken. Hierdoor is het gebruik van PPTP af te raden tenzij snelheid belangrijker is dan veiligheid. PPTP wordt soms geadviseerd bij streamingdiensten. Er is ondersteuning voor VPN-protocollen zoals SSL VPN, IPsec/L 2TP, Open VPN en Microsoft Secure Socket Tunneling Procedure. Wire Guard: Wire Guard is een procedure waar de laatste tijd meer aandacht naar uitgaat. Het runt op Linux-kernel en is gericht op ng betere prestaties dan Open VPN en IPsec. Een VPN-verbinding opzetten: zelf aan de slag Er zijn verschillende manieren om een VPN-verbinding op te zetten. Er zijn een aantal zeer grote providers met zeer snelle servers over de hele wereld. Deze service providers zorgen ervoor dat de beveiliging en snelheid van hun servers op orde is. Wij hebben na uitgebreid testen de beste VPN-providers voor je op een rijtje gezet: Bekijk beste VPN’s Hoofdauteur: David Janssen – VPNGids.nl.

NerdieBird