5 Tips om je inschrijving bij Google Mijn Bedrijf te optimaliseren

De vermeldingen uit Google’s bedrijvengids Google Mijn Bedrijf nemen steeds meer ruimte in op de eerste pagina zoekresultaten. De concurrentie op Google Mijn Bedrijf is dan ook stevig toegenomen. Daarom geven we je hier 5 tips om je inschrijving bij Google Mijn Bedrijf te verbeteren.

Waarom zou je je bedrijf of website aanmelden bij Google Mijn Bedrijf?

  • 97% van de Nederlanders maakt gebruik van internet om een lokale dienst of bedrijf te zoeken;
  • 82% neemt daarna ook contact op met een bedrijf;
  • Google is de nummer 1 website van de wereld om diensten of produkten te zoeken;
  • Maar vooral: inschrijven in Google Mijn Bedrijf is gratis.

Meer ruimte op de eerste pagina zoekresultaten

De belangrijkste reden om Google Mijn Bedrijf serieus te nemen is de wijze waarop Google de vermeldingen op Mijn Bedrijf integreert in de zoekresultaten. Wat natuurlijk opvalt is de kaart aan de rechterzijde boven de advertenties, die verschijnt bij een zoekopdracht.

Maar bovenal nemen de lokale vermeldingen in het zogenaamde O-pack, een blok van meestal 7 vermeldingen, een flinke hoeveelheid ruimte in op de eerste pagina zoekresultaten. De organische zoekresultaten zijn verder naar beneden of zelfs naar pagina twee geduwd.

Steeds persoonlijker

Daarbij zijn de diensten van Google Mijn Bedrijf steeds verder uitgebreid. Google combineert bedrijven die jij leuk vindt en bedrijven die je vrienden leuk vinden om zo meer persoonlijk zoekresultaten weer te geven. En met het toevoegen van een geo-locatie dienst is zij nu direct de strijd aangegaan met diensten als Facebook en FourSquare.

Bedrijven besteden dan ook steeds meer aandacht aan hun Google Mijn Bedrijf vermelding. En daarmee wordt het steeds lastiger om opgenomen te worden in het O-pack in de zoekresultaten.

Daarom hier 5 tips om je inschrijving bij Google Mijn Bedrijf te optimaliseren.

1. Claim je vermelding op Google Mijn Bedrijf

Controleer eerst of je bedrijfsvermelding niet al is opgenomen. Als je bedrijf al langer bestaat, is de kans groot dat dat het geval is. Om dat te controleren ga je naar Google Maps en voer je je bedrijfsnaam in.

Als je bedrijf niet vermeld wordt, ga dan naar Google Mijn Bedrijf. Meld je aan met je Google account en volg de stappen om je bedrijf toe te voegen. Let wel: Google controleert het fysieke adres van je onderneming door naar het opgegeven adres een pincode te sturen. De pincode ontvang je per post binnen maximaal drie weken. Na het invoeren van de pincode op de website van Google Mijn Bedrijf wordt je vermelding opgenomen.

Als je bedrijf wel vermeld wordt op Google Maps en je wilt deze vermelding aanpassen, klik dan op je bedrijfsnaam. Je gaat dan naar de pagina met de Google Mijn Bedrijf vermelding. Klik rechtsboven op “bedrijfseigenaar” en volg de stappen om je vermelding te wijzigen en te laten verifiëren.

2. Zorg ervoor dat je vermelding een 100% score heeft

Er zijn circa 20 verschillende velden die je moet invullen bij aanmelding op Google Mijn Bedrijf. En vreemd genoeg zijn er nog steeds bedrijven die ze niet allemaal invullen. Het verschil tussen het wel of niet verschijnen op de eerste pagina met zoekresultaten op Google Mijn Bedrijf, kan liggen aan iets simpels als het niet koppelen van een foto of video aan je vermelding of het niet invullen van je fax-nummer.

3. Gebruik trefwoorden van produkten of diensten in je vermelding

Laat Google niet raden naar wat je bedrijf doet of verkoopt. Gebruik in je omschrijving trefwoorden die je produkt of dienst samenvatten. En noem ook één of twee plaatsen, wijken of stadsdelen waar je doelgroep woont, leeft of werkt. En zoals ook geldt voor je website teksten: gebruik niet alleen maar trefwoorden. De leesbaarheid van je vermelding staat voorop.

4. Vraag je klanten om een referentie te schrijven op Google Mijn Bedrijf

Stel je hebt 20 lokale concurrenten en ze hebben allemaal een 100% score. Ook gebruiken ze allemaal trefwoorden in hun vermelding. Wat gebruikt Google dan om te beoordelen welke bedrijven ze op de eerste pagina weergeven? Het bedrijf met 0 referenties?

5. Zorg dat je wordt vermeld in andere online bedrijvengidsen

 

NerdieBird